Vizsgálati jármű kategóriák
Az alábbi járműkategóriák esetén szükséges az eredetiségvizsgálat elvégzése.
Tovább >>
Árjegyzék
2004.07.01-től érvényes Hatósági Árlista (a vizsgálat díját a vizsgálat megkezdése előtt csekken kell befizetni).
Tovább >>
Hatósági előzetes eredetiségvizsgálat

Az eredetiségvizsgálatot végző állomásokon a járművek adatainak és kísérő okmányainak hiteles adatfelvételezése történik. Az eredetiségvizsgálat eredményét a Közigazgatási és Elektronikus Közszolgáltatások Központi Hivatala (KEK KH) állapítja meg, a vizsgáló által közölt és a nyilvántartásokból lekérdezett adatok összevetésével. A vizsgálat eredményét tartalmazó HATÁROZATOT a Kérelmező postán kapja meg vagy az illetékes okmányirodában veheti át a kérelmen megjelöltek szerint.

Tovább >>
Mit kell tudni az eredetiségvizsgálatról?
Az eredetiség vizsgálat olyan Hatósági eljárás, melyben a Kérelmező (természetes vagy jogi személy) igénye alapján a jármű eredetiség ellenőrzésre szakosodott EURO - MOBIL Gépjármű Szakértői Állomás Kft. (a továbbiakban: szakértői állomás) speciális módszerekkel megvizsgálja a Kérelmező által bemutatott járművet abból a célból, hogy kiszűrje a jármű egyedi azonosítóinak, motorszámának manipulációját, és a közlekedési igazgatási hatóság felé tanúsítsa a jármű eredetiségét.
Tovább >>
A vizsgálat eredete
Az 1980-as évek végétől a társadalmi változások hatására a gépjármű kereskedelem robbanásszerű fejlődésnek indult.
Tovább >>
Milyen autót érdemes venni?
˝Az új autónál nincs jobb autó!˝ - szól a mondás, de csak annak, aki ki tudja fizetni, és hajlandó elfogadni az első pár évben bekövetkező 15 – 30% értékvesztést. A többségnek marad a használtautó vásárlás.
Tovább >>
Milyen jegyek alapján kell gyanúval élni a jármű értékét és műszaki állapotát illetően?
A szervizkönyv és a kilométer-számláló csak tájékoztató jellegű, mert bárki tud bélyegezni, vagy kilométerórát pörgetni, akár a digitális változatokat is. A kiült ülés, kopott pedálgumik, fényes kormány, rongálódott sebességváltó kar nagy futásteljesítményre utal.
Tovább >>
A jármű azonosítóinak ellenőrzése
Az okmányok vizsgálata
A fogalmi engedélybe bejegyzett tulajdonos személye meg kell, hogy egyezzen az eladóval. Nem lehetnek az okmányok azonosító adataiban javítások, átírások, pótlólag kitöltött részek.
Tovább >>
Mi történik az eredetiségvizsgálat során?
Az eredetiségvizsgálat során a vizsgáló az alábbi kérdésekben nyilatkozik:
A forgalmi engedély adatai megfelelnek-e a járművön olvasható azonosító adatoknak, úgymint forgalmi rendszám, alvázszám, típustábla, motorszám…?
Tovább >>