Cégbemutató:
A vállalkozás teljes elnevezése: Euro Mobil Gépjármű Szakértői Állomás Kft.
A vállalkozás cégbejegyzési időpontja: 1997. április 27.
A vállalkozás székhelye: 1033 Budapest, Benedek Elek utca 14.

Az Euro Mobil Gépjármű Szakértői Állomás Kft. (továbbiakban vállalkozás) 1998-ben alakult. Az alakulása során meghatározott tevékenységei közül az évek során a 74.30’03 Műszaki vizsgálat, elemzés emelkedett ki főtevékenységeként. Ebben jelentős szerepe volt a Magyarországon bevezetett eredetiségvizsgálatnak, mely kezdetben önkéntes, később kötelező volta miatt szükségessé vált egy eredetiségvizsgálattal foglalkozó országos gépjármű vizsgálati hálózat kialakítása.

Az ORFK jármű eredetiség vizsgálatára kiírt pályázatának egyik nyertesének nyilvánította a vállalkozást. A pályázat következtében a vállalkozás, mint eredetiségvizsgáló fővállalkozás folytatta tevékenységét. A vállalkozás az eredetiségvizsgálat tevékenységét évek óta végzi az egész országra kiterjedően, több mint 100 közreműködő vállalkozás bevonásával.

E tevékenysége keretében a következő feladatokat látja el:
  1. Biztosítja az eredetiségvizsgálat végzéséhez szükséges vizsgálati technológiát.

  2. Biztosítja az eredetiségvizsgálat végzéséhez szükséges vizsgálati eszközöket.

  3. Biztosítja az eredetiségvizsgálat végzéséhez szükséges szakmai ismereteket.

  4. Biztosítja az eredetiségvizsgálat végzéséhez szükséges okmányokat.

  5. Biztosítja az eredetiségvizsgálat végzéséhez szükséges informatikai hátteret.

  6. Ellátja állomásain a szakmai felügyeletet és ellenőrzést.

  7. Biztosítja eredetiségvizsgálók folyamatos továbbképzését.

  8. Együttműködik a Közigazgatási és Elektronikus Közszolgáltatások Központi Hivatalával (KEK KH) és az Okmányirodákkal az eredetiségvizsgálattal kapcsolatos problémák megoldásában.

  9. Információt biztosít a bűnüldöző szervek részére a hálózatában vizsgált gépjárművekkel kapcsolatosan.

A vállalkozás tevékenységének továbbfejlesztésére, egyrészt lehetőséget nyújt az eredetiségvizsgálati tevékenység során megszerzett szakmai ismeretek új szolgáltatásokba történő integrálása, másrészt a gépjárművek tulajdonosváltása során keletkező szolgáltatási igények kiszolgálása.

A vállalkozás személyi állományának összetétele és létszáma szorosan kapcsolódik a vállalkozás fejlődéshez.

A vállalkozás az informatikai hátteret külső szakemberek bevonásával biztosítja.
A tevékenység végrehajtása során a vállalkozás biztosítja a szakmai tartalomért felelős szakirányú diplomával rendelkező szakembereket, valamint a gépjárművek műszaki vizsgálatában többéves gyakorlatot szerzett szakembereket.

Az Euro - Mobil Gépjármű Szakértői Állomás Kft. érdekelt az előzetes eredetiségvizsgálatban ill. a finanszírozók számára történő adatszolgáltatás tevékenységben. A technológiát a világ számos pontján alkalmazzák. 1999-től folyamatosan fejlesztve hálózati rendszerét a vállalkozás elérte, hogy on-line hozzáférést tud biztosítani a finanszírozók részére. A hatósági eredetiségvizsgálat mellett az állapotfelmérés adatszolgáltatása területén elvégzett darabszám is jelentős. Vizsgálatok adat tartalmát a vállalkozás 24 órán belül a megrendelők rendelkezésére bocsátja. A hálózatban dolgozó szakértők egységes rendszerprogramba vételezik fel a gépjármű meghatározott adatait (festékréteg vastagság, karosszéria állapot, stb…) amely adatok azonnal hozzáférhetőek az internetes kapcsolat segítségével és az adatok alapján a gépjármű korrekt aktuális értéke meghatározható.

A földrajzi kiterjedés tekintetében tevékenységünk országos kiterjedésű és több mint nyolcvan telephelyet foglal magába.